Uvjeti korištenja

Uvod

Web stranice https://www.dentagra.hr u vlasništvu su tvrtke Dentagra d.o.o. iz Zagreba. Za vrijeme korištenja stranica https://www.dentagra.hr, primjenjuju se navedeni Opći uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni u Republici Hrvatskoj.

https://www.dentagra.hr su web stranice koje se bave temama iz svijeta stomatološke opreme i softverskih rješenja s prezentacijom i prodajom softvera za vođenje stomatoloških ordinacija, klinika i poliklinika, stomatoloških stolaca, dijagnostičke opreme, skenera, kamera i popratnog asortimana, a koje omogućuju svojim korisnicima da se informiraju o dostupnim proizvodima i uslugama Dentagre. https://www.dentagra.hr nije WEB trgovina.

Dentagra zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti navedene Opće uvjete korištenja, te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.
Korištenjem web stranica https://www.dentagra.hr korisnik potvrđuje da je upoznat s dolje navedenim Općim uvjetima korištenja web stranica https://www.dentagra.hr i da ih u cijelosti prihvaća.

Opći uvjeti korištenja

Korištenjem sadržaja web stranica https://www.dentagra.hr korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz tog korištenja te prihvaća koristiti sadržaj web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Sve informacije dostupne na ovim web stranicama, isključivo su informativnog karaktera i za osobnu upotrebu.

Korištenjem web stranica https://www.dentagra.hr prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnim za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ovih web stranica. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih web stranica ili u vezi s njima.

Podaci o proizvodima i uslugama, te bilo koje druge objavljene informacije na web stranicama https://www.dentagra.hr smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog objavljivanja, međutim, Dentagra i web stranice https://www.dentagra.hr ne jamče za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg od podataka pohranjenih na ovim web stranicama.

Zaštita autorskih prava

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama https://www.dentagra.hr mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem web stranica https://www.dentagra.hr pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge internet stranica https://www.dentagra.hr, pojedinačnih elemenata internet stranica, dizajna logotipa, bez izričitog pisanog odobrenja Dentagre.

Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje te svaka druga vrsta uporabe sadržaja web stranica https://www.dentagra.hr, bez izričitog prethodnog pisanog dopuštenja Dentagre i/ili drugih vlasnika autorskih prava.

Ako je takvo dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenih na web stranicama https://www.dentagra.hr bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Dentagre, te Dentagra izričito pridržava pravo da takvo korištenje naplatiti po svojoj slobodnoj procjeni, kao da i sudskim putem i bez bilo kakvog upozorenja potraži zaštitu svojih prava i naknadu štete.

Ne ograničavajući se na prethodno navedeno, svatko tko vjeruje da mu je na web stranicama https://www.dentagra.hr njegovo zaštićeno pravo kopirano ili upotrijebljeno na drugi način koji povrjeđuje dotično zaštićeno pravo, dužan je Dentagri dostaviti opis autorskog djela za koje tvrdi da je povrijeđeno, bilo kakav valjan dokaz da ima pravo raspolagati autorskim djelom, bilo kao njegov autor ili opunomoćenik autora, opis lokacije na web stranicama https://www.dentagra.hr gdje se nalazi dotično autorsko djelo, te kontakt podatke. Dentagra će u najkraćem mogućem roku poduzeti sve odgovarajuće i moguće korake kako bi se obustavilo ili spriječilo daljnje kršenje navedenih autorskih prava.

Zaštita osobnih podataka - GDPR

Dentagra putem web stranica https://www.dentagra.hr može prikupljati osobne podatke korisnika web stranica samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Dentagri ili podatke ostavi putem web stranica https://www.dentagra.hr. Dentagra se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika web stranica https://www.dentagra.hr.

Odgovorna osoba i pravo na ljudsku intervenciju

Odgovorna osoba za prikupljanje i obradu osobnih podataka u Dentagri je
Robert Šuster, 01 6609 731, info@109.199.120.68

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Dentagra će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga web stranica https://www.dentagra.hr na zadovoljstvo korisnika.
• Koji proizvodi vas više a koji manje zanimaju.
• Što ste već kupili i koliki vam se veći postotak popusta može dodijeliti.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Dentagra trenutno ovu opciju ima ugašenu, no postoji mogućnost da će biti uključena u budučnosti. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu (npr. putem linka u komentaru), trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kontakt forme

Podaci prikupljeni putem kontakt forme su povjerljivi i služe stvaranju jasnije slike o korisnicima naših usluga te internu statistiku i komunikaciju s korisnikom koji je formu dobrovoljno ispunio.

Podatke korisnika ne dijelimo drugim stranama.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitike i kolačići

U svrhu unapređenja korištenja usluga na našoj stranici, moguće je korištenje tehnologije kolačići. Kolačić je mala tekstna datoteka koju internetska stranica pohranjuje na vaš internetski preglednik. Kolačići su neophodni za uredno funkcioniranje određenih usluga i koriste ih gotovo sve internetske stranice.

Dentagra kolačiće koristi samo da bi znala odakle ste došli na stranice https://www.dentagra.hr i za koje ste proizvode bili zainteresirani s ciljem izrade što bolje statistike posjeta i isplativosti marketinških kampanja.

S obzirom na to da pamte vaše preferencije i prikupljaju informacije o korištenju internetske stranice (statistiku), kolačići pridonose sigurnosti i brzini vaše interakcije s internetskim stranicama i omogućuju da stranicu možemo prilagoditi potrebama korisnika.

Uslugu upotrebe kolačića možete odbiti tako da podesite odgovarajuće upute na vašem pregledniku. Ipak, imajte na umu da ukoliko ne pristajete na uslugu kolačića možete biti uskraćeni za potpunu i funkcionalnu upotrebu ove web stranice.

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće s ciljem olakšavanja ponovnog komentiranja i sprječavanja potrebe za ponovnim unosom istih podataka koje ste već jednom unijeli. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana. Kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon jednog dana.

Naša web stranica može sadržavati linkove na druge web stranice. Imajte na umu da mi nismo odgovorni za uvjete o privatnosti na drugim web stranicama. Kada s naše stranice odlazite na drugu web stranicu, budite oprezni i pročitajte njihove uvjete o privatnosti.

Naša web stranica koristi uslugu Google Analytics, alat za praćenje i analizu prometa web stranica prema Google-ovim serverima u SAD-u. Google Analytics ne identificira individualne korisnike, niti vaše i bilo koje druge podatke dovodi u vezu IP adresama koje se nalaze na Google platformi. Izvještaje koje dobivamo putem alata Google Analytics koristimo isključivo u svrhu razumijevanja i praćenja internet prometa i optimizacije rada web stranice.

Ipak, s ciljem dodatne zaštite vaše privatnosti, osigurali smo da vaša IP adresa ostane anonimna na način da ju Google platforma ne arhivira.

Kolačiće koje prikuplja Google Analytics zadržavaju se 26 mjeseci.

Korištenjem ove web stranice dajete Google-u pristanak na korištenje vaših podataka prema uvjetima koje propisuje Google, opisane na njihovoj stranici: Google's Privacy Policy i u svrhu gore navedenih razloga.

Možete isključiti  Google Analytics na način da odbijete kolačiće, onemogućite JavaScript ili slijedite upute na stranici: use the opt-out service provided by Google.

Podaci koji se prikupljaju

Putem internet stranice prikuplja se:
1. Ime
2. Prezime
3. E-mail

U Dentagri se otvorenom profilu pridodaju:
4. Podaci o kupnji

Adresa elektronske pošte koju korisnik upiše na formular na stranici https://www.dentagra.hr neće se prosljeđivati trećim osobama, niti će se koristiti za slanje neželjene pošte. (spam) Korisnik je suglasan te daje Dentagri izričito pravo na slanje obavijesti vezanih uz novosti o proizvodima i uslugama na spomenutu adresu elektronske pošte.

Dentagra se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika, osim u slučaju kada je to nužno kako bi Dentagra ispunila zakonske obveze ili obveze koje pred nju stave ovlaštena tijela, kako bi postupila u skladu s Općim uvjetima korištenja ili zaštitila svoja prava ili kako bi zaštitila sigurnost i prava javnosti ili drugih korisnika, a koja bi mogla biti povrijeđena ili narušena. Dentagra zadržava pravo proslijediti osobne podatke eventualnom pravnom slijedniku ili pravnoj osobi na koju bi prenijela sva svoja prava i obveze.

S kime dijelimo vaše podatke

Vaše podatke ne dijelimo niti namjeravamo dijeliti s drugima.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Privola

Klijent prilikom slanja prijave za proizvod, akciju ili opći upit, izričito izjavljuje da je Dentagri dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje osobne podatke te izričito daje privolu da se istima koristi u skladu sa zakonom i ovim Općim uvjetima korištenja.

Pravo na opoziv privole

Isto tako, klijent ima pravo povući privolu, a isto mu je omogućeno na dnu svake elektronske pošte klikom na link Odjava, direktno na e-mail info@109.199.120.68 ili stupanjem u kontakt s odgovornom osobom za obradu podataka u Dentagri.

Pravo na pristup i ispravak podataka

Svaki klijent može pristupiti svojim podacima na linku koji je dobio u povratnom e-mailu prilikom prijave svojih podataka na stranici. U slučaju da je klijent izgubio e-mail i link za pristup, zahtjev za ažuriranjem podataka može poslati na info@109.199.120.68

Odgovornost korisnika

Korištenjem web stranica https://www.dentagra.hr preuzimate odgovornost za podatke koje dajete. Strogo je zabranjena zlouporaba tuđeg identiteta na bilo koji način, lažno predstavljanje koje bi moglo dovesti do povrede bilo kojeg prava treće osobe.

Molimo vas da vodite računa o tome da slanje privatnih poruka putem elektronske pošte na Internetu može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih osoba ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena putem elektronske pošte smatrat će se nepovjerljivom, te Dentagra i web stranice https://www.dentagra.hr ne odgovaraju za sigurnost i privatnost takvih poruka.

SSL certifikat i sigurnost protoka informacija

Dentagra poduzima sve razumne mjere za zaštitu korisničkih podataka pohranjenih u njenim bazama i na putu do njenih baza, a najvažnija je instaliranje SSL protokola (https://). Izvan svega navedenog, Dentagra i web stranice https://www.dentagra.hr ne mogu garantirati sigurnost korisničkih podataka, a koja bi mogla biti ugrožena uslijed neovlaštenog pristupa ili uporabe od strane trećih osoba, problema sa sustavom i/ili sličnih faktora koji bi u bilo koje vrijeme mogli ugroziti sigurnost korisničkih podataka, a na koje Dentagra ne može utjecati.

Odricanje od odgovornosti

Web stranice https://www.dentagra.hr sadrže dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet sjedišta kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Dentagra i web stranice https://www.dentagra.hr nemaju nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet sjedištima, te ne odgovaraju za sadržaj istih. Ovo se osobito odnosi na točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na Internet sjedištima koji su kreirani od strane trećih osoba.

Dentagra i web stranice https://www.dentagra.hr, do maksimalne zakonom dopuštene mjere, izuzimaju se od bilo kakve odgovornosti i ne odgovaraju za štetu koja na bilo koji način može nastati korištenjem web stranica https://www.dentagra.hr ili je na bilo koji način uz to vezana, za bilo koje radnje korisnika do kojih dođe uporabom ili zlouporabom sadržaja web stranica https://www.dentagra.hr te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja web stranica https://www.dentagra.hr.

Dentagra te web stranice https://www.dentagra.hr ne mogu snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na Internet sjedištima trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s Dentagrom ili web stranicama https://www.dentagra.hr, niti podupiranja takvih Internet sjedišta od strane Dentagre ili web stranica https://www.dentagra.hr. Dentagra i web stranice https://www.dentagra.hr mogu sadržavati veze prema drugim Internet sjedištima, ali ne odgovaraju za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću web stranica https://www.dentagra.hr na taj način.

Dentagra ne jamči da neće biti pogrešaka i/ili da će web stranice https://www.dentagra.hr funkcionirati bez prekida i u svakom trenutku. Web stranice https://www.dentagra.hr povremeno mogu biti nedostupne zbog različitih tehničkih poteškoća.

Komentari trećih osoba objavljeni na web stranicama https://www.dentagra.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika web stranica. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Općih uvjeta korištenja.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama na adresi Kamenarka 21, 10010 Zagreb, pri čemu ćemo vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.
Prigovor također možete poslati putem pošte na istu adresu ili putem e-pošte na adresu info@109.199.120.68, odnosno na broj telefona 01 6609 731. Dentagra će odgovoriti na sve reklamacije najkasnije 15 dana nakon njihova primitka i predložiti način rješavanja iste. Tijekom tih 15 dana klijent se odriče arbitraže trećih strana i davanja informacija u medije. U slučaju da prigovori nisu riješeni mirnim putem, za njihovo rješavanje nadležan je sud u Zagrebu.